Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Πάνω από 8.000.000 ευρώ έδωσε ο Μανώλης Τσέπελης, από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ για τις ευάλωτες οικογένειες τις Ξάνθης!!!

ΤΕΒΑ: Από ουραγός, επικεφαλής ο Δήμος Ξάνθης – Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης αναφορικά με το πρόγραμμα Επισιτιστικής-Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί η Κοινωνική Σύμπραξη ‘’ΣΤΗΡΙ-ΖΩ’’ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης.

«Όταν ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή ήμουν και θυμωμένος και στενοχωρημένος, γιατί παραλάβαμε ένα πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ, το οποίο καταφέραμε να μειώσουμε σε 120 χιλιάδες ευρώ. Ήμασταν τελευταίοι σε απορροφητικότητα και δεν είχαμε συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα. Έκτοτε όμως καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτήν την εικόνα», σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, προσθέτοντας: «η μεγάλη μας επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι από την τελευταία θέση που βρισκόταν η σύμπραξή μας σε απορροφητικότητα (ανάμεσα στις 57 όλης της χώρας) βρέθηκε να λαμβάνει με την υπερδέσμευση, ποσό μεγαλύτερο από τον αρχικό της προϋπολογισμό και να βρίσκεται σήμερα στις πέντε πρώτες θέσεις υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, με στόχο για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού της».

Εξέφρασε συγχρόνως και τη μεγάλη του ικανοποίηση για την έναρξη των συνοδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες, που αποτελούν ουσιαστική παράμετρο για την επανένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας αλλά και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για την αγαστή συνεργασία του. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και ιδιαίτερα του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος, ιδιαίτερα μέσω της δομής συσσιτίου που διαθέτει, απ’ όπου η Κ.Σ. ενισχύει το Τραπέζι της Αγάπης με νωπά προϊόντα (που δεν μπορούν να αναδιανεμηθούν άμεσα) και να παρέχει γεύματα σε μοναχικούς και ευάλωτους κοινωνικά ανθρώπους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η κα Κατερίνα Μαυρομάτη, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος στον Δήμο, η οποία υπογράμμισε τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί, καθώς και την ευθύνη που συμμερίζονται οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της διανομής, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών κοι Στυλιανός Μαρνάς και Δημήτρης Μπλέρης οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την υλοποίηση της διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος και των συνοδευτικών μέτρων του.

Οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στον ιστότοπο www.tebaxanthi.gr στο facebook «Συνοδευτικές Δράσεις ΤΕΒΑ ΠΕ Ξάνθης» ή μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6909034382 και 6909034219 για να συμμετάσχουν στην πληθώρα δράσεων κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών.

Σχετικά Άρθρα