Face to Face Τελευταία Νέα

Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο

Τι μάθαμε από την τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη

  • Έχω πει εξαρχής ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Μπορώ να σας πως μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνονταν τον Ιούλιο διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη, πολύ πιθανόν, και θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο.  Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων την οποία πρέπει να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
  • Θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη για αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη -γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία- διότι αυτή είναι η σωστή λύση για την χώρα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε αποφασιστικές κυβερνήσεις με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχω αποδείξει -και αρκεί να δείτε τη σύνθεση της Κυβέρνησής μου σήμερα- ότι έχω ενσωματώσει στο κυβερνητικό σχήμα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Προσπάθησα πραγματικά να κάνω την καλύτερη δυνατή Κυβέρνηση, δυσαρεστώντας πολύ συχνά την Παράταξή μου και στελέχη τα οποία περίμεναν να γίνουν υπουργοί.
  • Η πρώτη κάλπη θα μας πει ποιος πρέπει να κυβερνήσει την χώρα. Η δεύτερη κάλπη, εφόσον χρειαστεί, που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί, θα μας υποδείξει και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Προφανώς και θα σεβαστώ και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
  • Αυτοί οι οποίοι υπερασπίζονται την κάλπη της απλής αναλογικής να μας πουν από τώρα με ποιους θέλουν να κυβερνήσουν. Εγώ δεν την υπερασπίζομαι άρα δεν έχω αυτή την υποχρέωση. Θεωρώ απολύτως λογικό ότι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να κάνουν «προοδευτική διακυβέρνηση» στη χώρα, στην πρώτη κάλπη πρέπει να καθίσουν και να τα βρουν πριν τις εκλογές, όχι μετά τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα