Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Προσκυνηματική εκδρομή του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης στην Νιγρίτα (φωτογραφίες+video)

Μαίρη Δαληκριάδου

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 ο Ιερός Ναός του Αγίου και Ελευθερίου Ξάνθης διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας Σερρών για την προσκύνηση των Άχραντων Παθών του Χριστού τα οποία βρίσκονται στην Νιγρίτα για λίγες ημέρες από την Ιερά Μονή Παμμέγιστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα Άχραντα Πάθη, δηλαδή τεμάχια του Παναγίου Τάφου, του Τιμίου Ξύλου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της Ιεράς Χλαμύδας, του Ιερού Σπόγγου, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την Σταύρωση του Κυρίου καθώς και μια πλεξίδα με ματωμένα μαλλιά του Τιμίου Προδρόμου, αποθησαυρίζονται από αιώνες σε βυζαντινή λειψανοθήκη δώρο των τελευταίων Παλαιολόγων αυτοκρατόρων στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Τα Ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας μέχρι το πρωί της Πέμπτης 23ης Μαρτίου

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο της Γερακίνας και φαγητό στην κωμόπολη της Νιγρίτας. Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαζί με τον προϊστάμενο του ιερού ναού του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη και το μοναστήρι του Αγίου πνεύματος και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Η μέρα έκλεισε με μία επίσκεψη στο λιμάνι της Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες:

Το μοναστήρι του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται 8 χλμ. ανατολικά της πόλης των Σερρών και διοικητικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών. Πανηγυρίζει στις 20 Ιουλίου στη μνήμη του Προφήτη Ηλία (η μεγάλη πανήγυρη) και στις 24 Σεπτεμβρίου στην εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Ηγουμένη από το 2013 είναι η μοναχή Χριστονύμφη.

Σχετικά Άρθρα