Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη για την τραγωδία στα Τέμπη στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης

H ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών, κήρυξε εκ νέου, μαζί με τη ΓΣΕΕ 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και καλεί όλους τους συναδέλφους και τους πολίτες της Ξάνθης, σε συγκέντρωση την ημέρα αυτή, στις 10:30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, βιώνουμε τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και την εκχώρηση Αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό τομέα.

Η τραγωδία στα Τέμπη, είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών, που ξεχνώντας την υγεία και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, δίνουν σημασία μόνο στην περικοπή δαπανών του Δημόσιου Τομέα.

Δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη τραγωδία, καμία άλλη εγκληματική και πολιτική παράληψη, εις βάρος του Ελληνικού Λαού, για αυτό απαιτούμε:

Ένα ισχυρό και αξιόπιστο Κράτος, που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού, θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα διασφαλίζει την Υγεία και τις ζωές των πολιτών!

Άρση των ιδιωτικοποιήσεων στα βασικά κοινωνικά αγαθά και υποδομές!

Να αποδοθούν άμεσα, οι πραγματικές ευθύνες, για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών όσο ψηλά και αν βρίσκονται!

Να τιμωρηθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την αδιαφορία τους όλα αυτά τα χρόνια!

Να μην παρουσιαστούν Επαναλήψεις Φαινομένων του Παρελθόντος δηλαδή «Αδιαφάνεια», «Συγκαλύψεις», που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των «όποιων ισχυρών»!

Θέλουμε απαντήσεις: στο «ΠΩΣ» δε θα ξαναζήσει η χωρά παρόμοιες τραγωδίες;

Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται όσο ψηλά και αν βρίσκονται!

Ζητάμε και θέλουμε απαντήσεις: στο «ΓΙΑΤΙ» συνέβη αυτή η τραγωδία;

Οι πολίτες, θα έρθουν να τιμήσουν τους νεκρούς του τραγικού και εγκληματικού δυστυχήματος μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις!

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Στις 10:30΄΄

Στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα