Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Ξάνθης παρέλαβε το νέο ρυμοτομικό σχέδιο του συνοικισμού των Ποντίων αδελφών στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Μετά από συστηματική προσπάθεια, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης παρέλαβαν το νέο ρυμοτομικό σχέδιο του συνοικισμού των Παλιννοστούντων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, η έγκριση του οποίου δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Η διοίκηση του Μανώλη Τσέπελη, επί δύο χρόνια εργάστηκε συστηματικά για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση με τη σύνταξη μελέτης, για τη δημιουργία ενός «πολεοδομικού περιβάλλοντος».

Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, οιΤεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με τον συντονισμό του αντιδημάρχου Γιάννη Ζερενίδη εργάστηκαν με επιμονή για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό που ταλάνιζε τους ομογενείς Ποντίους του Δήμου μας για είκοσι και πλέον χρόνια.

Η εμπλοκή προκλήθηκε, ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν το τότε Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλάδος (ΕΙΥΑΠΟΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικιστική τους αποκατάσταση αγόρασε έκταση από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ΑΕ στην Ξάνθη.

Οι οικισμός χτίστηκε σε ένα οικοδομικό τετράγωνο -εξ’ αδιαιρέτου-  με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να βγάλουν τίτλο κυριότητας στο όνομά τους και άρα να μην μπορούν να τα πουλούν ή να τα μεταβιβάζουν.

Την περασμένη Πέμπτη ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να παραλάβουν την έγκριση του νέου ρυμοτομικού σχεδίου του συνοικισμού με το οποίο αίρεται το ιδιοκτησιακό πρόβλημα και πλέον η Πολιτεία μπορεί να αποδώσει στους ιδιοκτήτες τους τίτλους κυριότητας των ιδιοκτησιών τους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και τον Ευθύμιο Μπακογγιάννη, ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και τη στήριξη που είχαμε για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Συγχαίρω τους εργαζομένους, τα στελέχη και φυσικά τον συνεργάτη μου, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη για το αποτέλεσμα.

Είμαι ικανοποιημένος, γιατί καταφέραμε να διορθώσουμε μια αδικία, που αφορά σε διακόσιες εξήντα οικογένειες του Δήμου μας. Μια ακόμη δέσμευσή μας έγινε πράξη», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Σχετικά Άρθρα