ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Επιτέλους… Καρναβάλι Ξάνθης ΞΑΝΑ!!! Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης τίμησε τους συμμετέχοντες

Μια πόλη, μια αγκαλιά, μια οικογένεια!

Μετά από τρία χρόνια, ένα ποτάμι χαράς, κεφιού και αισιοδοξίας ξεχύθηκε στην πόλη, «ξέπλυνε» τη θλίψη και επανάφερε το χαμόγελο, την πίστη και την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων.

Χιλιάδες κόσμου, επισκέπτες, καρναβαλιστές και πληρώματα, βρέθηκαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, η οποία χαρακτηρίστηκε από μια απίστευτη συμμετοχή, τόσο από την ΠΑΜΘ, τη Βόρεια Ελλάδα και πολλές γωνιές της χώρας μας, όσο και από τη γειτονιά μας στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης καλωσόρισε όλον τον κόσμο που βρέθηκε στην πόλη μας, αναφέρθηκε στην παρουσία του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςαλλά και των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τη Βαλκανική σημειώνοντας ότι η παρουσία τους απηχεί την τεράστια εκτίμηση που χαίρει ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός μας, αλλά και η ίδια η Ξάνθη.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος θέλησε να ευχαριστήσει με έναν συμβολικό τρόπο όλους τους συμμετέχοντες και ντύθηκε κι αυτός μαζί με τη σύζυγό του, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει -ως ο πρώτος πολίτης της πόλης- όλους τους καρναβαλιστές, που «με αγάπη και μεράκι έφτιαχναν όλον αυτόν καιρό, τις πανέμορφες στολές τους, αναβιώνοντας και συντηρώντας τα έθιμά μας -δημιουργώντας, ουσιαστικά, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Καρναβάλι Ξάνθης. Είναι ένας τρόπος για να τους πω “ευχαριστώ” -να γίνω “ένα” με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τα νέα παιδιά μας που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις των Γιορτών με κέφι και αισιοδοξία».

«Αυτό αξίζουν: να ζουν, να χαίρονται, να δημιουργούν. Θα είμαι πάντα δίπλα τους, σε όλες τις αναζητήσεις τους. Δεν είναι μόνοι τους. Δε θα πληρώσουν αυτοί τον “μισθό” της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φορείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια των νέων, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του τόπου, της ευλογημένης γης, που μας γέννησε και μας ανάστησε».

Ο ίδιος έδωσε «το παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, χαιρετώντας τα μέλη της υπέροχης πομπής, ενώ στο μήνυμά του μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ, αλλά και στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού στο youtube, που μετέδιδε ζωντανά την παρέλαση, κάλεσε τον κόσμο «να ενωθεί να γίνει μια οικογένεια, εδώ στην Ξάνθη».

«Ελάτε να ζήσουμε αυτές τις πολύτιμες στιγμές της καθημερινότητας.Αυτή είναι η Ξάνθη. Περπατήστε στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης. Απολαύστε τα υπέροχα τοπικά εδέσματα των δικών μας καταστηματαρχών που με αγάπη και μεράκι ετοιμάζουν, για να σας υποδεχτούν όλους.Ας τα ξεχάσουμε όλα. Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα και τα έχουμε καταφέρει», υπογράμμισε.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του «Τζάρου», στη γέφυρα του Κόσυνθου.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, την τιμητική της έχει η ΔΕ Σταυρούπολης με την αναβίωση αποκριάτικων δρώμενων, παραδοσιακούς ήχους, δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Και του χρόνου, με υγεία!

Σχετικά Άρθρα