Έβρος Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κήποι Έβρου: Κομβόι 110 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αττική προς την Τουρκία

Κονβόϊ 110 τόνων με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε τον Έβρο με σκοπό να φθάσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Η αναχώρηση της αποστολής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων του Όλοι Μαζί Μπορούμε, εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών

Τα ξημερώματα το κομβόι των 50 οχημάτων έφθασε στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο όπου το υποδέχθηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

To υλικό που αποστέλλεται στη γείτονα αποτελεί μέρος της μαζικής προσφοράς των χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς της Περιφέρειας Αττικής.

Η αποστολή θα παραδώσει στις τουρκικές αρχές μόνο τα υλικά που ζητήθηκαν από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ως άμεσα αναγκαία για τους σεισμοπαθείς.

Με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η διαλογή των προσφορών και η ταξινόμηση των κατάλληλων υλικών.

Όσα υλικά κατά τη διάρκεια της διαλογής κρίθηκαν ως ακατάλληλα ή φθαρμένα, έχουν προωθηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ανακύκλωση. Όσα είδη προσφέρθηκαν από πολίτες, αλλά δεν ζητήθηκαν από την τουρκική πρεσβεία,  – τρόφιμα, ρούχα κλπ – θα ταξινομηθούν και θα διατεθούν σύντομα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Πηγή: pameevro

Σχετικά Άρθρα