Κοινωνία Τελευταία Νέα

Υπέροχη χορωδιακή βραδιά στο Αμφιθέατρο Ξάνθης (video + φωτογραφίες από 4 χορωδίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Μια πολύ όμορφη χορωδιακή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Ξανθιώτες και οι επισκέπτες στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών- Ξανθιώτικο καρναβάλι 2023 την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 7 η ώρα το απόγευμα.

Μικτή χορωδία του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης.

Δημιουργήθηκε το 2001 από τότε ως σήμερα πλαισιώνει τις τοπικές κι όχι μόνο εκδηλώσεις του Δήμου Αβδήρων με μεγάλη επιτυχία. Αποτελείται από 30 χορωδούς, όσο για το ρεπερτόριο της είναι έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Συμμετέχουν οι μουσικοί, Γιώργος Μπουναρτζής στο μπουζούκι και Ραφαήλ Μπουναρτζής στο πιάνο. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Γιώτα Καβαρατζή.

Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης

Η χορωδία ιδρύθηκε από το «Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης» το 1966. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Έχει αξιολογηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «άριστο χορωδιακό συγκρότημα με καλλιέργεια και πλαστικότητα». Ιδρυτής και διευθυντής ήταν μέχρι το 1992 ο Τηλέμαχος Μεταλλινός και από το 1992 μέχρι και σήμερα ο Θεόδωρος Μανώλης.

Μικτή ενόργανη χορωδία «Τραντέλλενες»

Είναι από την Ξάνθη. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 τη διεύθυνση της οποίας έχει αναλάβει ο μαέστρος Στέλιος Κολοβός, ως συνέχεια των πολλών τμημάτων του ομώνυμου συλλόγου (Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης). Τη χορωδία στελεχώνουν άνδρες, γυναίκες και μουσικοί που η οικογενειακή τους καταγωγή πηγάζει απ’ όλες τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου.  Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών (χορευτικά, επιτραπέζια κ.α) Έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά της σε αρκετά μέρη τόσο τοπικά όσο και σε όμορους νομούς. Τελευταία της εμφάνιση ήταν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» με χοράρχη τον Γιάννη Κατσούλη:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/5335039496596550

Σχετικά Άρθρα