Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Καρναβάλι Ξάνθης 2023: Παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης (video+foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Σήμερα Κυριακή 12, Φεβρουαρίου 2023 στις 12 η ώρα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης υπό τους ήχους του παραδοσιακού σχήματος «τα Μπρατίμια»  στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών –Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023.

Καρναβαλικοί και λαογραφικοί σύλλογοι οργάνωσαν  ένα ανοιχτό γλέντι για όλον τον κόσμο. Μία ημέρα παραδοσιακής μουσικής στην πλατεία, την πρώτη Κυριακή των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο πέρα από την συμβολή των συλλόγων στον θεσμό, να γίνει μια δράση από κοινού και να διασκεδάσουν παρέα με τον κόσμο. Στην κεντρική πλατεία βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλία Ασκαρίδη και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το παραδοσιακό σχήμα «Τα Μπρατίμια»

Μια παρέα μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι από μικρή ηλικία γαλουχήθηκαν στα παραδοσιακά-δημοτικά πανηγύρια και γλέντια. Η αγάπη και το μεράκι τους για την παραδοσιακή δημοτική μουσική, καθώς και η πολύχρονη συνεργασία τους στο μουσικό αυτό χώρο, είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση ενός συμπαγούς πυρήνα. Ταξιδεύουν  σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας μουσικές παραδόσεις από τον Ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια κυρίως σε γαμήλια γλέντια, πανηγύρια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/590997739138255

Σχετικά Άρθρα