Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων Ευλόγησε την Βασιλόπιτα της ΕΣΠΕΑΜ/Θ

Παρουσία πλήθους μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποιήθηκε στο Εστιατόριο ‘’ΒΙΩΝ’’  στην  Ξάνθη η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμων, που ευλόγησε την Κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά. Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με τον Πρόεδρο, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους παρισταμένους για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ευλογία, ειρήνη και δύναμη Θεού. Έκανε δε ιδιαλίτερη αναφορά στο ξεκίνημα του εθίμου της Βασιλόπιτας από τον Επίσκοπο Καισάρειας, Άγιο Βασίλειο που φτάνει μέχρι τις μέρες μας, μέσα από την Χριστιανική μας παράδοση.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο για την ξεχωριστή τιμή που επεφύλαξε στα Μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, με την παρουσία του στην εκδήλωση και επιπρόσθετα τόνισαν την σημαντική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους και στην διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης. Εξέφρασαν δε την προθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΕΑΜ/Θ να συμβάλλει οποτεδήποτε τους ζητηθεί, κατά την κρίση του Μητροπολίτη, στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθωρίου και ζήτησε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων την προσευχή του και την αγάπη του για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Απευθυνόμενοι στα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισαν τα μέλη της Ένωσης και τις οικογένειες τους ευχαριστώντας τους όλους  και τον καθένα ξεχωριστά για την παρουσία τους στην εκδήλωση και αντάλλαξαν ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά σε , με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ 

Ξεχωριστή και πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος της Ένωσης βράβευσε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τους διατελέσαντες κατά το παρελθόν συναδέλφους ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τους κ.κ. Κυριάκο Αυγερινο, Χρήστο Μασάνη, Χρήστο Δελή και Νεκτάριο Καπετάν, για την προσφορά τους στην ΕΣΠΕΑΜ/Θ, δωρίζοντας τους συμβολικά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας.

loading...

Σχετικά Άρθρα