Ελλάδα Τελευταία Νέα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θερμή υποδοχή στην Τουρκία για την ανθρωπιστική αποστολή του E.Ε.Σ.

Το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), το οποίο μεταφέρει την αγάπη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λάου προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, έτυχε θερμής υποδοχής στην Τουρκία.

Ειδικότερα, οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ, συγκινημένοι αντίκρισαν δεκάδες τούρκους πολίτες, είτε πεζοί είτε στα οχήματά τους, να σταματούν και να τους χειροκροτούν θερμά, αναγνωρίζοντας το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν αλλά και την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδαςστην τεράστια καταστροφή που έπληξε την χώρα τους. Χαρακτηριστικό της επίθεσης αγάπης που δέχτηκε η αποστολή του Ε.Ε.Σ. είναι το γεγονός ότι σε μαγαζιά που σταμάτησαν για να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα και άλλα υλικά οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες δεν τους επέτρεπαν να πληρώσουν, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εκείνοι τα έξοδα, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή τη κρίσιμη και τραγική στιγμή που βιώνει η χώρα τους.

Το κομβόι της αγάπης του Ε.Ε.Σ, αποτελούμενο από 3 φορτηγά και 1 διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, συνοδευόμενο από όχημα της τουρκικής αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Άγκυρα και αύριο, Κυριακή (12/2),  θα προσεγγίσει τις σεισμόπληκτες περιοχές για να παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, τρόφιμα, κ.α.) στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

Σχετικά Άρθρα