Face to Face Τελευταία Νέα

Με τέτοιες τυπικές επισκέψεις στην Sunlight δουλειά δεν γίνεται Θωμά…

Ο Δήμαρχος Τοπείρου στις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στο Νέο Όλβιο Ν. Ξάνθης

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας στο Νέο Όλβιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου μαζί με Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου. Στο βιομηχανικό συγκρότημα της Sunlight στην περιοχή, το οποίο υπάγεται στον Δήμο Τοπείρου, τους υποδέχτηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής Κώστας Πασπάλας και στελέχη της εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου μαζί με τους συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, που παράγει η εταιρεία. Για τις υπερσύγχρονες και καινοτόμους μεθόδους παραγωγής, αλλά και για τα πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης της παραγωγικής διαδικασίας. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Δήμου ξεναγήθηκε στο βιομηχανικό συγκρότημα και στις εγκαταστάσεις παραγωγής και ενημερώθηκε διεξοδικά από το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας σχετικά με τις επενδύσεις που υλοποιεί στην περιοχή μας. Τέλος, υπογραμμίστηκε η απόλυτη προσήλωση της Sunlight Group στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τηρεί για την προστασία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στα στελέχη της εταιρείας Sunlight Group για την υποδειγματικά άρτια οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση. Είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, η δραστηριοποίηση και εξέλιξη της συγκεκριμένης εταιρείας στην περιοχή του Δήμου μας. Η προσφορά της είναι πολύπλευρη σε διάφορους τομείς με πιο χαρακτηριστική την ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία. Επίσης, η Sunlight Group υποστηρίζει ενεργά τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται και τις κοινότητες που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις της. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό σε τοπικές εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας, ενώ πρόσφατα δώρισε εξοπλισμό σε τέσσερις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, εξοπλισμός παραδόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής, στο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου, στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με έδρα το Τύμπανο και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης με έδρα τη Θαλασσιά. Επιπλέον, έχει αναλάβει την πλήρη ανακαίνιση των κτηριακών δομών της σχολικής μονάδας όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο Νέου Ολβίου».

Η Sunlight Group είναι μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia και αποτελεί κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην παραγωγή καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου: μπαταρίες για βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, οχήματα αναψυχής, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η εταιρεία λειτουργεί εγκαταστάσεις στην περιοχή του Νέου Ολβίου εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

σ.ε. Τα παραπάνω αποτελούν ενημέρωση που έφτασε στο XanthiNews.gr από την πλευρά του Δήμου Τοπείρου αλλά η δική μου άποψη είναι ότι με τέτοιες τυπικές επισκέψεις μια φορά την τετραετία ή μια φορά τον χρόνο ουσιαστική δουλειά και συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με τις μεγάλες βιομηχανίες του τόπου ΔΕΝ γίνεται… Μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι αυτοδιοικητικοί άνδρες της Ξάνθης είναι ότι δεν έχουν στα πλάνα τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σχέσεις τους με τους μεγάλους βιομηχάνους που δραστηριοποιούνται κατά καιρούς στην περιοχή μας. Κι έτσι χάνουμε όλοι μας…

Σχετικά Άρθρα