Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με γκολ από τα αποδυτήρια ο Ηλίας Ασκαρίδης: Πρώτος προορισμός για τους Θεσσαλονικείς το Καρναβάλι της Ξάνθης

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκινάει ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης ο Ηλίας Ασκαρίδης αφού έχει καταφέρει να κάνει προορισμό για όλη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και για τις χώρες των Βαλκανίων το καρναβάλι της Ξάνθης.

Το πλούσιο πρόγραμμα, οι πολλές εκδηλώσεις και τα μεγάλα ονόματα που θα εμφανιστούν στην σκηνή της κεντρικής πλατείας, μαζί με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα φέρουν χιλιάδες κόσμου στην πόλη μας.

Και αυτό δεν το μαρτυρούν μόνο οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Καβάλας και της Κομοτηνής αλλά και τα ρεπορτάζ μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε

Το τριήμερο της Αποκριάς περιμένουν ουκ ολίγοι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν οργανώσει ήδη τις εξορμήσεις τους σε κοντινούς προορισμούς της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό. Η κίνηση φέτος είναι ενθαρρυντική φέρνοντας έτσι χαμόγελα στους τουριστικούς πράκτορες που βλέπουν πως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν για τρεις ή τέσσερις ημέρες για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

«Η κινητικότητα έχει τα χαρακτηριστικά του 2019. Αυτό που μας έχει σταματήσει λίγο αυτές τις μέρες είναι ο καιρός. Την πανδημία την έχουμε αφήσει πίσω μας», αναφέρει στο ThessToday.gr η αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – ΘράκηςΚαλλιόπη Ξυνοπούλου.

Οι προορισμοί που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για τις ημέρες της Αποκριάς είναι για αεροπορικές εκδρομές στην Ευρώπη (Παρίσι, Μάλτα, Ρώμη, Βενετία) αλλά και κοντινούς προορισμούς όπως τα Βαλκάνια (Οχρίδα, Βουλγαρία, Βελιγράδι, Βουκουρέστι) και η Κωνσταντινούπολη. Πρώτες στις προτιμήσεις εντός Ελλάδας έρχονται η Ξάνθη, η Πάτρα, η Καστοριά, τα Γιάννενα και η Πρέβεζα. Οι ηλικίες των ταξιδιωτών ξεκινούν από τα 20-25 και φτάνουν μέχρι τα 60 περίπου.

Στο 10% η αύξηση των τιμών στα πακέτα σε σύγκριση με το 2022

Οι τιμές ξεκινούν από 120 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 400 ευρώ για τρεις και τέσσερις ημέρες. Η κα. Ξυνοπούλου αναφέρει ότι συγκριτικά με τις τιμές του 2022, έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξης του 10%, πολύ χαμηλή όπως παρατηρεί, σε σχέση με τη γενικότερη αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα