Face to Face Τελευταία Νέα

Αυτοί κυβέρνησαν τον τόπο!!!! Σάλος με τη δήλωση Ξανθόπουλου για τον διαχωρισμό εγκληματικών οργανώσεων -«Άλλο Χρυσή Αυγή, άλλο 17Ν»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, έκανε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όταν ρωτήθηκε για το αν η «17 Νοέμβρη» κατεβάσει κόμμα, τι θα συμβεί, απάντησε: «Η “17Ν”, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιτέθηκε τόσο στον βουλευτή όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως στελέχη του «με τις τοποθετήσεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος.

Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη “δεύτερη φορά που θα ‘ναι αλλιώς”, δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της».

Επιχειρεί να τα μαζέψει ο Ξανθόπουλος

Σε απάντησή του μετά τον σάλο, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ανέφερε στη Βουλή:

«Το σχόλιο που έκανα, όπως το ανέφερα εξ αρχής, σχετικά με την προτεινόμενη από εμάς ρύθμιση, είναι σαφές. Μιλάει για όποιον διεγείρει, προτρέπει σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις κ.λπ., καθώς επίσης και κόμματα των οποίων ο επικεφαλής ή μέλος οργάνου διοίκησης έχει καταδικαστεί ακόμη και πρωτοδίκως για τα εγκλήματα των άρθρων 187 ΠΚ και 187Α του Π.Κ. Είναι σαφές δηλ. ότι συμπεριλαμβάνει και τρομοκρατικές, εγκληματικές οργανώσεις. Άρα, οτιδήποτε άλλο φημολογείται, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Σχετικά Άρθρα