Ελλάδα Τελευταία Νέα

Συνάντηση Προέδρου ΔΣ της Japan Tobacco με τον Πρωθυπουργό στην Ιαπωνία

Εύσημα από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, για την επένδυση του Ομίλου Japan Tobacco στην Ελλάδα

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Mutsuo Iwai, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc. στην Ομοσπονδία Ιαπωνικών Επιχειρήσεων

Αθήνα,1η Φεβρουαρίου2023–Τηνεκτίμησή του για την επένδυση της JapanTobacco στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον κ. Mutsuo Iwai, Πρόεδρο του Δ.Σ.της JapanTobaccoInc.,στο πλαίσιο της επίσημηςσυνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με μέλη Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, οεπικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιαπωνία κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς.

Κατά την επίσημη συνάντηση, ο κ. Mutsuo Iwai εξέφρασε την εκτίμησή του προς την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος. Μετά τη δήλωσή του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ίδια άποψη για τη μεγάλη σημασία της δημοσιονομικής προβλεψιμότητας και της σταθερότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα στην Japan Tobacco International στην Ελλάδα (JTI) για τις εξαγωγικές της επιδόσεις, ενώ ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εξαγωγικών δραστηριοτήτων για την ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επαίνεσε την JTI για τη στήριξή της στους καπνοπαραγωγούς και τη συμβολή της ως μακροχρόνιος και αξιόπιστος αγοραστής φύλλων καπνού, στη διατήρηση των αγροτικών θέσεων εργασίας, αλλά και για τις επιδόσεις της στο πεδίο της ικανοποίησης των εργαζομένων, λαμβάνοντας την υψηλότερη διάκριση ως ο Νο 1 κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα προωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις στην Ελλάδα και θα διατηρήσουν τη βούληση να συνεχίσουν να έχουν ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης βασισμένο στην καλή πίστη, που είναι πάντα η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Mutsuo Iwai ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση καθώς και την Keidanren που διοργάνωσαν τον οικονομικό διάλογο με πολύ ανοιχτό τρόπο παρέχοντας την ευκαιρία στον όμιλο JT να αναδείξει τη δέσμευσή του για συνεχή συνεισφορά στην Ελλάδα στον οικονομικό τομέα καθώς και στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα