Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους Ξάνθης και Σμόλιαν με «όχημα» τον Πολιτισμό

Συνάντηση με τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Ilko Chivachev και τον Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Σμόλιαν Petŭr Pironkov είχε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Παραβρέθηκαν η Γ.Γ. του Δήμου Σοφία Ψωμά, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης και η Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Σοφία Αμπεριάδου.

Οι επαφές με εκπροσώπους του βουλγαρικού Δήμου είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα -ύστερα από τη λήξη των περιορισμών της πανδημίας- καθώς πρόκειται για έναν αδελφοποιημένο Δήμο με τον οποίο, όπως είπε ο Δήμαρχος, υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο διπλωμάτης αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του για την όμορφη Ξάνθη, όπως τόνισε και επισήμανε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων σε πολιτιστικό, μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Pironkov μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σμόλιαν Nikolaĭ Melemov, αλλά και την πρότασή του για την αξιοποίηση των Δημοτικών Πινακοθηκών των δύο Δήμων, με τη διοργάνωση Έκθεσης στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση υπογράμμισε ότι η εκδήλωση αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να αναδειχθεί η φιλοσοφία της αδελφοποίησης των δύο Δήμων με τον καλύτερο τρόπο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, μεταξύ των οποίων και ένας πίνακας που φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για τον Δήμαρχο Ξάνθης από τον Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης του Σμόλιαν, που είναι πολύ γνωστός ζωγράφος και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη γειτονική χώρα.

Σχετικά Άρθρα