Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης για «Βοήθεια στο Σπίτι»: Στη Βουλή η τροπολογία για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος

Τον δρόμο για τη μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους ανοίγει σύμφωνα με τον βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημκρατίας κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα».

  • Η κατάθεση της τροπολογίας αντιμετωπίζει το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε την σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.
  • Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται, στις 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ΟΤΑ α’ βαθμού χώρας, προκηρύχθηκαν σύμψωνα υπ’ αρ. 4Κ/2020 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) (τ. ΑΣΕΠ 15), όσοι περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.

Σχετικά Άρθρα