Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Γαλακτοκομείου «Ροδόπη» (foto+video)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Επετειακή εκδήλωση, ορόσημο για τα 60 χρόνια του Γαλακτοκομείου «Ροδόπη» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη18 Ιανουαρίου 2023 το βράδυ στο κοσμικό κέντρο «Απόλλων» παρουσία την διοίκησης, των συνεργατών και των εργαζομένων. Η εταιρία βράβευσε 6 παραγωγούς γάλακτος για την προσφορά τους, έκοψε την βασιλόπιτα για το καλό του έτους με 60 φλουριά στα Βασιλοπιτάκια, ενώ δυο εργαζόμενοι κέρδισαν και από 500 ευρώ. Στην συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα  από τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τη δεκαμελή ορχήστρα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Για το Γαλακτοκομείο «Ροδόπη»

Το 1963 μια ομάδα κτηνοτρόφων, με αγάπη για τη δουλειά και πίστη στην παράδοση της Ροδόπης, ίδρυσε, στην Ξάνθη, το “Γαλακτοκομείο Ροδόπη”. Μιλώντας για τη διαδρομή της εταιρείας και το φετινό εορτασμό η Ξανθιώτικη επιχείρηση αναφέρει: «στην πορεία του χρόνου, με μεράκι και πολύ κόπο, η μικρή μονάδα, των πρώτων γαλατάδων, μεγάλωσε, αύξησε τα μέλη της και έγινε σημείο αναφοράς για τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Τα προϊόντα της αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές, τόσο για την αυθεντικότητα της γεύσης τους, όσο και για τον αγνό τρόπο παρασκευής, και γρήγορα πέρασαν τα τοπικά σύνορα. Σήμερα, βασισμένα στις ίδιες παραδοσιακές συνταγές και στην απαράμιλλη γενναιοδωρία της Θρακιώτικης φύσης, κατέστησαν το “Γαλακτοκομείο Ροδόπη” ως ένα από τα κορυφαία στη χώρα μας. Η “Ροδόπη” ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, εμπλουτίζοντας την παραγωγή της με νέα καινοτόμα προϊόντα, και φροντίζοντας το περιβάλλον με συσκευασίες φιλικές προς την φύση.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/5688349824575443

Σχετικά Άρθρα