Ροδόπη Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στο Δημαρχείο Κομοτηνής και σύσκεψη με Δημάρχους

Γόνιμη και σε πολύ καλό κλίμα ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, σήμερα το πρωί στο γραφείο του.

Αμέσως μετά ακολούθησε η σύσκεψη με τους Δημάρχους όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στο πέρας της οποίας ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γκαράνης δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που έχουμε στην Κομοτηνή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα των δήμων. Τα τελευταία δύο χρόνια κατέβαλε προσπάθειες απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και το προηγούμενο διάστημα της υγειονομικής. Εκτιμούμε ότι είναι σύμμαχος των δήμων και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή».

Ισχυρό σύμμαχο των δημάρχων απέναντι στα κρίσιμα προβλήματα χαρακτήρισε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος της ΠΕΔ- ΑΜ-Θ- Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Τόνισε δε ότι όλοι οι δήμαρχοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Έχουμε άριστη συνεργασία με τους δημάρχους της περιοχής. Συζητήσαμε για ζητήματα στήριξης των δήμων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πέρα από τα 307 εκ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης που είχαμε δώσει μέχρι το τέλος του 2022 δεσμεύτηκα ότι θ’ ακολουθήσουν άμεσα δυο νέες χρηματοδοτήσεις. Η μία είναι ύψους 25 εκ. ευρώ για όλους τους δήμους της χώρας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και η άλλη μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ύψους επιπλέον 14 εκ. ευρώ για τις σχολικές επιτροπές ώστε να εξασφαλιστεί η θέρμανση των παιδιών απρόσκοπτα.

Σε σχέση με την ενεργειακή κρίση το δεύτερο επίπεδο αφορά στη χρηματοδότηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Είμαστε στην τελική φάση κατάθεσης τροπολογίας η οποία θα ψηφιστεί στο νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να δίνουμε δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των ΔΕΥΑ. Σε πρώτη φάση θα δώσουμε 20 εκ. ευρώ για να απορροφήσουν τους υφιστάμενους κραδασμούς, ως ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Το άλλο σκέλος αφορά στα ζητήματα ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα: αδέσποτα ζώα, ναυαγοσωστική κάλυψη, έργα υποδομής, λειτουργία και παρεχόμενες υπηρεσίες των δήμων που σχετίζονται με το προσωπικό. Δέσμευσή μας είναι να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία το επόμενο χρονικό διάστημα με τα διάφορα προγράμματα όπως η τηλεργασία, το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, συμβασιούχων. Το 2023 θα είναι μια χρονιά δέσμευσης ν’ αναστρέψουμε την πορεία συρρίκνωσης της στελέχωσης  των δήμων, όπως κάναμε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα