Τελευταία Νέα

Εορτασμός των Θεοφανείων με το παλαιό «Ιουλιανό» ημερολόγιο στον IN Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης

Συνεχίζονται εδώ και 13 χρόνια οι σλαβονικές ακολουθίες με το παλαιό ημερολόγιο στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, χάριν των Σλαβικής καταγωγής Ορθοδόξων που διαμένουν στην Ξάνθη, αφού τους δίδεται η ευκαιρία να εορτάζουν κατά τις παραδόσεις τους τις μεγάλες εορτές.

Την Πέμπτη19 Ιανουαρίου 2023 εορτάζεται η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης θα τελεστεί η Θ. Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στη Ρωσική από τον ρωσσόφωνο κληρικό της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου π. Δημοσθένη Μουρατίδη.

КРЕЩЕНИЯГОСПОДНЯ,СВЯТОЕБОГОЯВЛЕНИЕ

ВЧетверг19 Января07:30-10:00 утравХраме Святого Елефтерия в Ксанти будет совершеннопраздничное Богослужение(Литургия)- Крещение Господа Бога и Спаса нашего Иисуса Христа,Святое Богоявление и Чин освящения воды«Великая Агиасма».Служба будетпроводится на русском языке.

В этом же Храме в Среду18 Января вечером с 6:00-7:00 будет совершаться Таинство Покаяния – Исповедь на русском языке.

——————————————————————————-

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Την Πέμπτη19 Ιανουαρίου 2023η ώρα 07:30-10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και Μέγας Αγιασμός. Η ακολουθία θα τελεστεί στη Ρωσική γλώσσα.  

священникДемосфен.Тел.6972934147

Σχετικά Άρθρα