Περιφέρεια Τελευταία Νέα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο και στη Θράκη

Αλλαγή του καιρού αύριο Τρίτη 10/1

Από την σελίδα Καιρικά Νέα Θράκης: Ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής θα κινηθεί ανατολικότερα τις επόμενες ώρες αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού αύριο Τρίτη. Απαραίτητο αξεσουάρ η ομπρέλα για την αυριανή ημέρα, αναλυτικότερα θα ξεκινήσουμε με πυκνές νεφώσεις οι οποίες αρχικά θα δίνουν τοπικές μπόρες κατά τόπους, μετά τις 10-11πμ περιμένουμε τα φαινόμενα να ενταθούν αρχικά στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης περιοχή Χρυσούπολης και Θάσο με σταδιακή επέκταση ανατολικότερα σε Έβρο και Σαμοθράκη. Δεν αποκλείεται οι βροχές κατά τόπους να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται και από μεμονωμένες καταιγίδες.

Στον κέντρο βόρειο Έβρο θα σημειωθεί ο λιγότερος υετός. Πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων σε θρακικό και τα παράλια της Θράκης με εντάσεις 7bf έως 8bf και τοπικά 9bf στην περιοχή της Σαμοθράκης. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης. Να έχετε όλοι μια όμορφη μέρα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ΕΜΥ: Η ΕΜΥ, σε έκτακτο δελτίο της, προβλέπει επιδείνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες, από σήμερα το βράδυ (9 Ιανουαρίου) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11 Ιανουαρίου), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών , κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά:
Α. Σήμερα Δευτέρα, από τις βραδινές ώρες
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
β) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Β. Αύριο Τρίτη
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
β) Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως
8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
γ) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Γ. Την Τετάρτη
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το
μεσημέρι.
β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS). Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων στους, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα
προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την
εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα