Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», ξεκαθαρίζει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Τέλος στα όποια σενάρια για παράταση των σχολικών διακοπών λόγω γρίπης

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους μαθητές και τους γονείς, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία απολύτως συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας. Είμαστε πανέτοιμοι, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα», ξεκαθάρισε ο κ. Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η δήλωση έρχεται μετά την πρόταση του διευθυντή στη Β’  ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Σχολεία: Τι ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες», τόνισε ο κ. Κόπτσης στη συνέχεια.

Σχετικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Σχετικά Άρθρα