Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Περισσότερες από 4.000 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα

Η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη ασθενειών γιατί είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ήδη -όπως τόνισε την Τρίτη σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή.

  • Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δωρεάν περισσότερες από 65.000 ψηφιακές μαστογραφίες.
  • Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής διευρύνεται μέσα στο 2023. Μέσα από ένα καινοτόμο για την Ελλάδα σύστημα -όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης- οι πολίτες θα λαμβάνουν με μήνυμα το παραπεμπτικό τους για προληπτικές εξετάσεις που αντιστοιχούν στο φύλο και την ηλικία τους. Και αυτό γίνεται εντελώς δωρεάν και χωρίς περιττές διαδικασίες.
  • Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δημιούργησε αρχικά την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της οποίας ο πολίτης λαμβάνει τις ιατρικές του συνταγές με SMS και e-mail. Και αυτό αποτελεί το θεμέλιο της κυβερνητικής στρατηγικής, καθώς προστίθενται διαρκώς νέες δυνατότητες. Ήδη ιατρικά παραπεμπτικά και ιατρικές βεβαιώσεις εκδίδονται άυλα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν οι βεβαιώσεις νοσηλείας και οι διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Η  άυλη συνταγογράφηση -στην οποία έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες- λειτουργεί ως «κλειδί» των νέων ψηφιακών εργαλείων. Αυτό έγινε στον εμβολιασμό, με τις εξατομικευμένες προτάσεις ραντεβού. Αυτό έγινε και στο MyHealth app, την εφαρμογή που βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA.
  • Η ψηφιακή πολιτική -όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι μια κοινωνική πολιτική, με προστιθέμενη αξία για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θέλουμε οι πολίτες να μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους έγκαιρα, εύκολα και γρήγορα, μέσα από απλές ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές.
loading...

Σχετικά Άρθρα