Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Η δεκάδα των Rafale στην Τανάγρα… και υπόγειες διεργασίες για τους S-300

*** Οι ΝΑΤΟϊκοί συνεχίζουν τις πιέσεις προς την Αθήνα -για να μην πω τις εντείνουν- για την αποστολή των πυραύλων S-300 στην Ουκρανία. Αλλά κι εμείς, βράχοι. Λέμε όχι.

*** Αυτοί πάλι μας λένε, «δείτε τι κάνουν οι Σλοβάκοι, που είχαν και τους έδωσαν» κι εμείς απαντάμε «ναι, αλλά αυτοί δεν έχουν τους Τούρκους γείτονες».

*** Κι αυτοί μας αντιλέγουν, «ναι, αλλά τους δώσαμε Patriot». Και κάπου εκεί η κουβέντα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον: «Δώστε μας κι εμάς», τους απαντάμε, «και τους στέλνουμε τους δικούς μας».

*** Μόνο που αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί (που βρίσκονται πίσω απ’ όλα αυτά) δεν έχουν άλλους διαθέσιμους Patriot.

*** Κι εμείς εύλογα κλείνουμε την κουβέντα, λέγοντας: «Όταν βρείτε, ελάτε να το συζητήσουμε». Γιατί, όπως είναι φυσικό, η αεράμυνα της χώρας μας δεν αντέχει ούτε μια μέρα χωρίς κάλυψη.

*** Κάπως έτσι έχει η κουβέντα που γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες για το θέμα της εξοπλιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

*** Εν τω μεταξύ, η ανταλλαγή των BMP-1 με τα Marder προχωρεί κανονικά. Εμείς προωθήσαμε τα παμπάλαια σοβιετικής κατασκευής άρματα στους Ουκρανούς (επειδή ξέρουν να τα χειρίζονται) και οι Γερμανοί μάς έστειλαν για αντάλλαγμα τα πολύ πιο σύγχρονα δικά τους.

*** Και κάπως έτσι, στις μονάδες του Έβρου έχουν ήδη προωθηθεί δέκα από αυτά και η διαδικασία συνεχίζεται…

*** Και κάτι τελευταίο, από το μέτωπο των οπλικών. Στην Τανάγρα, τα Rafale έγιναν 10. Παραμονές των Χριστουγέννων έφτασε και το τελευταίο της συγκεκριμένης παρτίδας.

*** Για να ξέρετε, υπολογίζεται ότι έως την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου θα έχουν έρθει όλα. Και θα παρελάσουν πάνω από τον Αττικό ουρανό.

*** Με τα Rafale σε πλήρη σύνθεση στη βάση της Τανάγρας, θα αλλάξουν στην πράξη οι ισορροπίες δυνάμεων πάνω από το Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα