Κοινωνία Τελευταία Νέα

Νέες δράσεις ΕΚΕ της ΔΕΔΑ με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους

Εγκαινιάστηκαν παιδική χαρά στη Θήβα και υπαίθριοι χώροι άθλησης ενηλίκων σε Σέρρες & Κατερίνη, ενώ παραδόθηκαν 900 βιβλία για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Καστοριάς

Τα παιδιά και οι νέοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του τελευταίου, για το 2022, κύκλου δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ΔΕΔΑ. Στο πλαίσιο αυτό,παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκακαι εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημαστη Θήβα, στιςΣέρρες, την Κατερίνη και την Καστοριάεγκαίνια δράσεωνπου προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ειδικότερα, με χορηγία της ΔΕΔΑ, κατασκευάστηκανπαιδική χαράμεπιστοποιημένο σύγχρονο εξοπλισμό και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας στην κεντρική πλατεία της Θήβας, καθώς καιυπαίθριοι χώροι άθλησης ενηλίκων με σύγχρονα όργανα εκγύμνασηςστην Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας στιςΣέρρες και στο Πάρκο τηςΚατερίνης.

Επιπλέον, στηνΚαστοριά, η ΔΕΔΑδιοργάνωσε πολιτιστική δράσηγια την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,προχωρώντας στη δωρεά περισσότερων από 900 βιβλίωναπό την παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MοMA) για να μοιραστούνσε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Επίσης,πραγματοποιήθηκεδιαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Μοντέρνα Τέχνη διάρκειαςμιας ώρας, ενώ δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει τα εξής 5 παιδικά βιβλία Τέχνης: 1. Ο κήπος του Ματίς, 2. Το μήλο του Μάγκριτ, 3. Τι είδε ο Ντεγκά, 4. Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο, 5. Σόνια Ντελόνε: Μια ζωή γεμάτη χρώμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΔΑ, παράλληλα με την υλοποίηση των μεγάλων έργων επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια,συνεχίζει να πραγματοποιεί πολυδιάστατες δράσειςΕΚΕ στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και εξασφαλίζοντας ένα θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, βρέθηκαν τα παιδιά και οι νέοι που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την αγάπη μας. Μέσα από τις δράσεις που εγκαινιάσαμε, είχαμε τη χαρά να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν, εισπράττοντας πολλά χαμόγελα».

Σχετικά Άρθρα