Τον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος Κύπρου ως τον νέο Αρχιεπίσκοπο με 11 ψήφους. Ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος έλαβε 4, ενώ υπήρξε ένα λευκό.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα, εντός της Αρχιεπισκοπής. Μετά το τέλος της θείας και ενός μικρού διαλείμματος 10 λεπτών, τα μέλη της Ιερά Συνόδου επέστρεψαν στο παρεκκλήσι όπου ξεκίνησε η ψηφοφορία ανάδειξης του νέου Αρχιεπισκόπου. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι συνοδικοί εν πομπή κατευθύνθηκαν στον παλαιό καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη όπου εντός της Ιεράς Τράπεζας υπέγραψαν το μήνυμα εκλογής.
Το βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθηαίνου στις 25 Μαΐου 1949. Το 1967 αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Ως υπότροφος του ΙΚΥ σπούδασε Χηµεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1968-1972). Στο ίδιο πανεπιστήμιο σπούδασε και Θεολογία κατά τα έτη 1976-1980. Στις 23 Δεκεμβρίου 1984 χειροτονήθηκε διάκονος υπό του χωρεπισκόπου Σαλαμίνος Βαρνάβα και στις 17 Μαρτίου 1985 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και προεχειρίσθη σε αρχιμανδρίτη υπό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄. Το 1994 ανέλαβε καθήκοντα γραμματέως της Ιεράς Συνόδου.
Παράλληλα εργάστηκε και ως καθηγητής Χημείας στη μέση εκπαίδευση. Το 1993 έγινε βοηθός διευθυντής.
Συνελήφθη και κακοποιήθηκε από τουρκικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης το 1989, ενώ κατέθεσε προσφυγή εναντίον της Τουρκίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε, για πρώτη φορά, την Τουρκία για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.
Στις 24 Απριλίου 1996 εξελέγη χωρεπίσκοπος Αρσινόης και στις 26 Μαΐου 1996 χειροτονήθηκε επίσκοπος. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2006 εξελέγη παμψηφεί μητροπολίτης Πάφου. Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου στις πανορθόδοξες διασκέψεις και στον διάλογο με τους ρωμαιοκαθολικούς. Είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου.
Πηγή: Καθημερινή Κύπρου