Κόμματα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Οι Συριζαίοι δεν θέλουν να ανοίξει με τίποτε!!!! Απίστευτη διαστρέβλωση από τον Ζεϊμπέκ στο θέμα της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης

Απίστευτη διαστρέβλωση στο θέμα της αστυνομικής σχολής για την οποία υπάρχει η διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσει την λειτουργία της μετά από τις απαραίτητες εργασίες. Οι Συριζαίου που ΔΕΝ μπόρεσαν οι ίδιοι να την επαναλειτουργήσουν, τρώνε τα σωθικά τους για τον Σπύρο Τσιλιγγίρη και προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο… Δείτε τι ρώτησαν και τι τους απάντησε το υπουργείο…

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ- Βουλευτής Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2022

Θέμα: «Δεν θα επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης»

Όπως όλη η τοπική κοινωνία της Ξάνθης γνωρίζει, η λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης βρίσκεται πάνω από μία δεκαετία σε αναστολή, από το 2013, με απόφαση της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ότε και αναδείχθηκε κυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψε το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.).

Παρά, δε, τις διαβεβαιώσεις του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη – με αφορμή την υπ’ αριθμ. 3444/08-10-2014 ερώτησή μας σχετικά με την επαναλειτουργία τη Σχολής -ότι η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης είναι προσωρινό μέτρο, το 2014 στο κύκνειο άσμα της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέλεξε να το μετατρέψει σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., δεσμευόμενη για την λειτουργία του για μία ολόκληρη δεκαετία.

Μια δεκαετία αργότερα, το Τμήμα συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης. Κατόπιν αλλεπάλληλων ερωτήσεων μας για την επαναλειτουργία του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απαντήσει ότι η λειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. έχει παραταθεί έως τις 31-12-2022.

Πλησιάζοντας στην ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης καταθέσαμε ξανά την υπ’ αριθμ. 961/21-11-2022 ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. για να διαπιστώσουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης απέναντι στην επαναλειτουργία της Σχολής.

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης του Υπουργείου, μεσολάβησαν διθυραμβικά δημοσιεύματα για τον Κυβερνητικό Βουλευτή της Ξάνθης, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του θα επιτύγχανε την επαναλειτουργία της Σχολής – μέτρο που όλοι θα επικροτούσαμε.

Ωστόσο, με την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία και επισυνάπτεται, επιβεβαιώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της λειτουργίας του Προαναχωρησιακού Κέντρου Ξάνθης έως την 31-12-2023, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Κατόπιν όλων αυτών, η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης αποτελεί μάλλον ένα «όνειρο απατηλό». Άξιο απορίας, δε, είναι το πώς δημιουργήθηκε αυτή η διάσταση εξαγγελιών μεταξύ του Βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης και του αρμόδιου Υπουργού. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών, οπότε είναι αναμενόμενες από την πλευρά της δεξιάς παράταξης, οι υποσχέσεις και οι λαϊκισμοί. Παρά ταύτα, ευελπιστούμε στο μέλλον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μπορέσουν να βρίσκονται σε καλύτερη επικοινωνία, ώστε να μην δημιουργούν φρούδες ελπίδες στους πολίτες.

Ευτυχώς, το δράμα που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα λάβει γρήγορα τέλος και η ανάδειξη μιας προοδευτικής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κλείσει τις πληγές που η σημερινή Κυβέρνηση άνοιξε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα