Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δέματα αγάπης από το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε τη συλλογή τροφίμων από σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα της πόλης μας όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικά «καλάθια»  και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  η διανομή των πακέτων αγάπης  στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τους εθελοντές διασώστες  έτσι ώστε  από το γιορτινό τραπέζι, να μην λείπουν τα απαραίτητα αγαθά.

Τα είδη αυτά συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των συμπολιτών στα «καλάθια» που το Περιφερειακό  Τμήμα Ξάνθης του Ε.Ε.Σ. έχει τοποθετήσει για το σκοπό αυτό σε διάφορα σουπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα της περιοχής μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί μέχρι και τις 32 Δεκεμβρίου

Ζεκή Μεμέτ Αλή, Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού   : 350 δέματα αγάπης δόθηκαν σε οικογένειες και η δράση συνεχίζεται για να συλλεχθούν ακόμη περισσότερα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή :  «…οι ανάγκες είναι μεγάλες, οπότε οι  προσπάθειες από όλους τους εθελοντές συνεχίζονται. ..» ενώ πρόσθεσε πως η όλη  προσπάθεια ξεκινά και από την κεντρική διοίκηση  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημείωσε μάλιστα πως η  εθελοντική δράση εντάσσεται σε μία γενικότερη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, τον Δήμο Ξάνθης και τους όμορους δήμους  για να προμηθευτούν τις λίστες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στήριξης.

Γεώργιος Μπρατίδης – Μέλος του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού : Έχουμε ήδη μοιράσει κάποια τρόφιμα και η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου

Όπως εξήγησε ο κ. Μπρατίδης ,  η δράση συλλογής σε διάφορα πολυκαταστήματα της περιοχής  συνεχίζεται αλλά παράλληλα  και οι πόρτες του Περιφερειακού Τμήματος  Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα είναι ανοιχτές για να δεχτούν τις προσφορές.

 Τέλος ο κ. Μπρατίδης δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους χρόνια πολλά,  καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.  

Σχετικά Άρθρα