Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ο Δήμαρχος Ξάνθης βράβευσετο «Humanity Greece» και την ΕΛΙΝ για την κοινωνική τους δράση

Τους εκπρόσωπους του Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου«Humanity Greece» και της Ελληνικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΕΛΙΝ) βράβευσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σήμερα το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικεία Μάνου Χατζηδάκι», εξαίροντας τη σημαντική συμβολή τους στη σύνθετη προσπάθεια για την κοινωνική συνοχή.

Η ενεργειακή κρίση οδηγεί σε δυσχερέστερη θέση τα ευάλωτα νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα και τη Θράκη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την «σημαντική επιλογή»: να προμηθεύσουν με πετρέλαιο το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης καλώντας τους «σε μια κοινή προσπάθεια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Θράκης με σκοπό έναν στοχευμένο σχεδιασμό, ώστε να καλυφθούν με πιο δίκαιο τρόπο οι ανάγκες, όπου αυτές υπάρχουν», όπως τόνισε.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο, υλοποιώντας με μεγάλη επιτυχία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους», γνωστό ως ΤΕΒΑ και υπογράμμισε ότι «θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε ενέργεια που θα υποστηρίζει την προσπάθεια για την άμβλυνση των ανισοτήτων στην τοπική κοινωνία.

Γιατο «HumanityGreece» τοβραβείο παρέλαβε η Γεωργία Παράσχου που μαζί με τον Βασίλη Γκουντμάχερ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ίδρυσαν τον Οργανισμό. Η κ. Παράσχου ευχαρίστησε την ΕΛΙΝ για την οικονομική στήριξη που παρέχει στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο, τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες και αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση των νέων της Ξάνθης, σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα μέλη της θεατρικής ομάδας «Έντιμοι Απατεώνες», που διαγράφουν σημαντική εθελοντική δράση.

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης της ΕΛΙΝ, Γιώργος Βερούλης, σημείωσε ότι η κοινωνική προσφορά και ο εθελοντισμός είναι στην κουλτούρα της Εταιρείας: «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα» και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία τους στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με τα «πακέτα στήριξης», τη συλλογή τροφίμων στερεάς μορφής, που οι εθελοντές ετοίμασαν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, μπροστά από το Δημαρχείο.

Σχετικά Άρθρα