fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

O Εορτασμός των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων από την Π.Υ Ξάνθης -Βραβεύσεις 6 επιχειρήσεων που προσέφεραν στην υπηρεσία (video+foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Αρχιερατικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα στο παρεκκλήσι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω» την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 5:30 η ώρα το απόγευμα.

Στον εσπερινό παραβρέθηκε ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης πύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος, αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλοι. Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος.

Ακολούθησε δεξίωση των επισήμων στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Ξάνθης όπου η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης βράβευσε και τίμησε τις εταιρείες που στέκονται δίπλα στην υπηρεσία και είναι η εξής: Ελινόιλ, Πλαστικά Θράκης, Sunlight group, Καπνοβιομηχανία JTI, ΣΕΚΕ και ο κ. Γιώργος Αβραμίδης.

Σχετικά με του Αγίους προστάτες της πυροσβεστικής: Οι Αγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με τη στάση ζωής τους, αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αρετές που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Πυροσβέστη.

Σχετικά Άρθρα