Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συνεργασία του ΔΙΕΚ Ξάνθης με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Την Παρασκευή 9-12-2022 οι καταρτιζόμενες/οι του Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης των ειδικοτήτων του αγροτικού τομέα, Τεχνικών Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων με τη συνοδεία των εκπαιδευτών/τριών τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εκεί ενημερώθηκαν από τον κ. Βασίλειο Διαμαντή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος, για την οικονομική αξία των υπολειμμάτων των γεωργικών προϊόντων, εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και συζήτησαν σημαντικά θέματα οικολογικής αειφόρου ανάπτυξης.

Με την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών/στριών του Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης σε αυτή τη δράση που εδραιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διερευνητική μάθηση, συνέδεσαν αποτελεσματικά την παραπάνω πληροφόρηση με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλειο Διαμαντή για την ξενάγηση και τη φιλοξενία στο Τμήμα και προσβλέπουμε στο μέλλον σε μια στενή και συνεχή συνεργασία του Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Ξάνθης
Ζαφειρούλα Κοτσάκη

Σχετικά Άρθρα