Αγροτικά Τελευταία Νέα

Μαθητές του Δ.ΙΕΚ Ξάνθης βρέθηκαν στα Λιπάσματα για επίσκεψη εξοικείωσης με τις παραγωγικές διαδικασίες

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του Δ.ΙΕΚ Ξάνθης που ενισχύουν τη βιωματική μάθησης των καταρτιζομένων του, την Πέμπτη 8-12-2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των ειδικοτήτων Τεχνικών Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας και Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας στην Εταιρία παραγωγής λιπασμάτων «Ελληνικά Λιπάσματα Α.Ε» (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) που εδρεύει στην Ν. Καρβάλη Καβάλας.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις μονάδες παραγωγής των λιπασμάτων, να τους παρουσιαστούν οι μέθοδοι παρασκευής του κάθε τύπου λιπάσματος και η ασφαλής διάθεση των υποπροϊόντων του. Στην συνέχεια περιηγήθηκαν στο χημείο όπου παρατήρησαν με λεπτομέρεια τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου των πρώτων υλών και του τελικού προϊόντος όπως και στο εδαφολογικό εργαστήριο στο οποίο γνώρισαν τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση εδαφολογικών δειγμάτων και νερού. Τέλος οι εκπαιδευόμενοι στην αίθουσα διασκέψεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την υπεύθυνη της επιχείρησης κα Κουλουρά Θ για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης, τις δυνατότητες επέκτασης -αναβάθμισης της επιχείρησης και για τις ευκαιρίες εύρεσης εργασίας στην επιχείρηση.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Κουλουρά Θ. για την θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν, για την άρτια οργάνωση της επίσκεψης και για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις πάνω σε θέματα Λιπασματολογίας και Περιβάλλοντος οι οποίες θα τους βοηθήσουν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Ξάνθης

Ζαφειρούλα Κοτσάκη

Σχετικά Άρθρα