Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Βαριές καμπάνες σε πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του για το έλλειμμα στα ταμεία των Παιδικών σταθμών της Ξάνθης!!! (Αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή).

Στο τριμελές Ξάνθης  ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης  που αφορούσε την ατασθαλία στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δ. Ξάνθης και τη διερεύνηση ενδεχόμενου ελλείμματος για τα οικονομικά έτη 2014, 2015, 2016 και 2017, σε ποσό ύψους άνω των 64.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου , οι  τρεις  εργαζόμενοι του Κέντρου  Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δ. Ξάνθης κρίθηκαν αθώοι. Πρόκειται για τους Ευάγγελο Τσακίρη, Τάνια  Καπετανοπούλου και Δέσποινα Γεωργαντζή.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους  τον τότε Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δ. Ξάνθης, κ. Τάσο Θεοδωρίδη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Την πρώην προϊσταμένη του Δήμου Ξάνθης κα Βάσω Μεταξά που συνταξιοδοτήθηκε και ήταν ταμίας στο Δήμο Ξάνθης.

και  τα μέλη του τότε Δ.Σ.

Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη. Πρώην δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης της παράταξης Δημαρχόπουλου. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Γεώργιο Μυλωνά, Πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης Φανουράκη. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Μιχάλη Λομβαρδέα. Αντιπρόεδρος Δ.Σ.  και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης  Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Πάτροκλο Γάντζο. Απλό μέλος του Δ.Σ. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Παρθένα  Φουτζιτσή. Απλό μέλος του Δ.Σ. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Να σημειωθεί ότι όλοι άσκησαν έφεση επί της απόφασης, και θα ακολουθήσει δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σχετικά Άρθρα