Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ελπίδα για μία νέα … φωτεινή ζωή δόθηκε σε μία 73χρονη από την Ξάνθη –Υπεβλήθη  σε  μεταμόσχευση κερατοειδούς

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου  : Μεταμόσχευση  κερατοειδούς πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, δίνοντας ελπίδα σε μία 73χρονη γυναίκα από την Ξάνθη, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όρασης – Οι πρώτες εξετάσεις μετά την επέμβαση ήταν θετικές και η πορεία της υγείας της παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς

Αυξημένη προσφορά μοσχευμάτων, με συνέπεια τη ραγδαία άνοδο στον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, γεγονός που επιβεβαιώνει την  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μετά τη δωρεά οργάνων της αδικοχαμένης 21χρονης Έμμας, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της Καμάρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδών του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τρεις νέες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες. Η διαθεσιμότητα μοσχευμάτων και η διενέργεια των νέων μεταμοσχεύσεων γέμισαν με αισιοδοξία και χαρά τις τρεις ασθενείς- λήπτριες και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, δίνοντας ελπίδα σε μία 73χρονη γυναίκα από την Ξάνθη, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όρασης. Οι πρώτες εξετάσεις μετά την επέμβαση ήταν θετικές και η πορεία της υγείας της παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς.

Είχαν προηγηθεί μία μεταμόσχευση τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και μια άλλη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Οι λήπτριες, μια γυναίκα 72 ετών από τη Θεσσαλονίκη και μια 62χρονη από τη Σκύδρα, αντίστοιχα, ελπίζουν πλέον ότι η καθημερινότητά τους θα αλλάξει άμεσα, μετά την επιτυχή μεταμόσχευση.

Θερμές ευχαριστίες προς τις οικογένειες των δοτών εξέφρασαν τόσο οι ασθενείς και οι οικογένειές τους όσο και η ομάδα μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου. Με περίσσεια ανθρωπιά και απόθεμα ψυχής, οι οικογένειες των δοτών, ενός 40χρονου, ενός 54χρονου και ενός 55χρονου, παρά  τον αβάσταχτο πόνο για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων, αποφάσισαν τη δωρεά των οργάνων τους.

Όπως τόνισε ο  Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών Νικόλαος Ζιάκας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, ανέλαβε και έφερε εις πέρας τις μεταμοσχεύσεις, «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται τεράστια κινητοποίηση στη δωρεά οργάνων και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εύχομαι η ευαισθητοποίηση να συνεχιστεί και να ακολουθήσουν περισσότερες δωρεές.

Μαζί και με την μεταμόσχευση κερατοειδούς της 21χρονης φοιτήτριας και αυτές των τελευταίων ημερών, έχουμε φτάσει τις 29 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από τις αρχές του έτους», δήλωσε ο κύριος Ζιάκας.

ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα