Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον ΙΝ του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης (video+ φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας για τον Άγιο Ελευθέριο και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Νιγρίτα Σερρών. Τα λείψανα κόμισε ο πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης Αρχιερατικός επίτροπος Νιγρίτας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού θρόνου πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη και κληρικούς από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος o οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ελευθερίου και στα μαρτύρια που βίωσε.

Στο Ιερό Ναό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ο  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Μελισσόπουλος, Μπάμπης Δημηαρχόπουλος κι άλλοι.

Τα Ιερά Λείψανα θά παραμείνουν στόν Ἱερό Ναό γιά προσκύνημα μέχρι καί τήν Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Ὁ Ναός θά παραμένει ανοιχτός για προσκύνημα ἀπό τίς 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα