Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μανώλης Φανουράκης – αναπληρωτής Δημάρχου: Μεγάλη τιμή και ευλογία να κρατήσω κι εγώ για λίγο την σεπτή εικόνα του Αγίου Νικολάου

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης παραβρέθηκε, στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή και ευλογία που ένιωσε κρατώντας για λίγο την σεπτή εικόνα του Αγίου Νικολάου ενώ παράλληλα επεσήμανε  τη σημασία του Μετοχίου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου ως πνευματικός φάρος και αναπτυξιακός μοχλός για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως ενημέρωσε μέσω της ανάρτησή του:

 «…Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερείς από την Μητρόπολη Ξάνθης και Βατοπεδινούς πατέρες.

Πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού βρίσκονται από χθες στο Βατοπαιδινό μετόχι, ενώ το παρόν έδωσαν Αξιωματικοί των Σωμάτων του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και οι τοπικές αρχές.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους χώρους της Ιεράς Μονής. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, καθώς μου δόθηκε η μεγάλη τιμή και ευλογία να κρατήσω κι εγώ για λίγο την σεπτή εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Στη σύναξη που ακολούθησε στο Αρχονταρίκι είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Γέροντα Εφραίμ, τονίζοντας τη σημασία του Μετοχίου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου ως πνευματικός φάρος και αναπτυξιακός μοχλός για την ευρύτερη περιοχή και να τον ευχαριστήσω για την παρουσία και τις πατρικές του συμβουλές.

Ο Γέρων εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιοχή και ιδιαίτερα για τον Δήμο Ξάνθης και μου ζήτησε να μεταφέρω στη δημοτική αρχή, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας τις πατρικές του ευχές, καλώντας τους πιστούς να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην προσευχή και την πνευματικότητα, καθώς αποτελεί την οδό για να φτάσουμε όλοι, όπως είπε, στην αληθινή αγάπη προς τον πλησίον, που είναι η προέκταση της πραγματικής αγάπης προς τον Θεό…»

Σχετικά Άρθρα