Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Δήμος Μύκης : Υπογράφεται η σύμβαση προμήθειας 6 αυτοματοποιημένων συστημάτων ανακύκλωσης (βίντεο)

Θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου Μύκης (Εχίνος, Κένταυρος, Μύκη, Πάχνη, Γλαύκη, Σμίνθη)

Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, Δήμαρχος Μύκης : Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε θέσεις κάποιους στόχους και καταφέρνουμε και τους επιτυγχάνουμε

Η καθαριότητα της περιοχής είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε και ίσως ο βασικότερος στόχος της νυν δημοτικής αρχής , τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μύκης ενώ πρόσθεσε πως 6 αυτοματοποιημένα συστήματα ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου Μύκης (Εχίνος, Κένταυρος, Μύκη, Πάχνη, Γλαύκη , Σμίνθη).

Θα δώσουμε και μπόνους στα παιδιά  και κάθε σχολείο που θα βοηθήσει  περισσότερο στην ανακύκλωση,  θα επιβραβεύεται με εκδρομές και έπαθλα

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Μύκης στην κάμερα του xanthipost.gr, όλοι μας οφείλουμε να αποτελέσουμε τα σωστά πρότυπα για τις νέες γενιές, μαθαίνοντάς τους τι σημαίνει ανακύκλωση, γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε και τέλος γιατί είναι σημαντική αυτή η διαδικασία.

Κατακόρυφη αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέχθηκαν  στον Δήμο Μύκης τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, το 2019 τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Μύκης ήταν  μόλις 7 τόνοι ενώ το 2020 έφτασαν  τους  90 τόνους και το 2021 τους 150 τόνους.

Με λόγια δεν βγαίνουν αποτελέσματα αλλά με πράξεις και αγώνα , πρόσθεσε ο κ.  Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν και σημείωσε πως έχει  ήδη υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  μία μεγάλη μελέτη Πράσινων  Σχολείων με χρηματοδότηση ύψους  2.269.000€,   μέσω της οποίας  «….θα αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και αναμένουμε να εγκριθεί άμεσα. ..».

Ήδη έχουμε προχωρήσει στην αγορά ενός απορριμματοφόρου με γερανό, με ιδίους πόρους και μέσω προγραμμάτων,  και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα που είναι η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε οικισμούς του Δήμου, κατέληξε ο Δήμαρχος Μύκης.

Σχετικά Άρθρα