Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πόρτο Λάγος: Οι κάτοικοι μετατρέπουν σε Αλιευτικό και Ναυτικό Μουσείο το εγκαταλελειμμένο σχολείο

Σε Ναυτικό και Αλιευτικό Μουσείο θα μετατρέψουν το παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγους. Έχουν συστήσει την Οργάνωση «Κίνημα Εθελοντών ΣτηρίΖΩ» και έχουν ξεκινήσει τη συλλογή αντικειμένων από την αλιεία, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι πολύ θερμή.
«Ευελπιστούμε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της έκθεση, καθώς οι χώροι και η σκεπή του σχολείου χρειάζονται έργα άμεσης δράσης, τα οποία τα υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτηρίδης και μάλιστα τα ενέταξε σε πρόγραμμα υλοποίησης», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος της οργάνωσης, Αργύρης Προμοίρας.
Από τις πρώτες τους δράσεις της οργάνωσης ήταν ο καθαρισμός του αλσυλλίου στο Πόρτο Λάγος, η τοποθέτηση παρατηρητηρίων με κιάλια για την παρατήρηση της μοναδικής αποικίας στην Ευρώπη των Ερωδιών.
Ακολουθεί η διάνοιξη ενός μονοπατιού εκτός δημοσίου δρόμου σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό που θα οδηγεί από το Πόρτο Λάγος στην Νέα Κεσσάνη, για την ασφαλή παρακολούθηση πουλιών, καθώς υπάρχει ρεύμα τουριστών και οικοπεριηγητών που αναζητούν αυτά τα σημεία. «Η λίμνη Βιστωνίδα παρουσιάζει μια εξαιρετική θέα και μπορούμε να την αναδείξουμε και να φέρουμε τουρίστες και επισκέπτες στην περιοχή όλο το χρόνο-bird watching“, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Προμοίρας.

Σχετικά Άρθρα