Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών στην Ξάνθη (video από την κεντρική πλατεία +φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης  με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης,  την  EuropeDirect ΑΜΘ, και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30 στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης «Χατζηδάκειο» με θέμα: «Όχι στη βία – Η σιωπή είναι συνενοχή» , με αφορμή την  Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών (Ιστορική αναδρομή – Στατιστικά στοιχεία – Νομικό Πλαίσιο – Κοινωνική προσέγγιση φαινομένου).

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης δήλωσε κ.Δέσποινα Χατζηφωτιάδου: “Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε συνδιοργανωση με την Αντιπεριφερεια Ξάνθης και το κέντρο Europe Direct ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ Η ΣΙΩΠΉ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΉΗ Βία δεν πρέπει να αποτελεί μυστικό ή ταμπούΌσο τα στόματα μένουν κλειστά η βία διαιωνιζεται.Όταν γυναίκα, άνδρας, παιδί κακοποιειται, πεθαίνει ο πολιτισμός.Η ΒΙΑ δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά κοινωνική παθογένειαΗ ΒΙΑ από όπου και αν προέρχεται, όποια μορφή και να παίρνει αποτελεί αγκάθι του πολιτισμού μας και ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μαςΓια τον λόγο αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΉ.Ευχαριστώ θερμά τους εισηγητές μας Μαρίνα Παυλίδου, Μαρία Ροιδου, Γιάννη Μπάρκα, Χρήστο Κούτρα την συντονίστρια Μεχταπ Ιμαμ και το εξαιρετικό κοινό μας.Τέλος να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Μπαρδακη και τον Αντιπεριφερειαρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτιδη”.

Ακολούθησε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας και αμέσως μετά Βιωματική performance “Τα σημάδια ολόγυρα και ανάμεσά μας”. Παρουσιαστής Παναγιώτης Μπαρδάκης. Δείτε το live της xanthinews από την Κεντρική πλατεία της Ξάνθης:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/3490052037890518

Σχετικά Άρθρα