Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ξύπνησε το ΠαΣΟΚ Ξάνθης και προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση… στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους

Η ευαισθησία της κυβέρνησης για την ακριτική Θράκη περιορίζεται σε επικοινωνιακού τύπου κινήσεις. Η σύσταση της περιβόητης και απολύτως αναγκαίας Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, αντί για αναπτυξιακός μοχλός, γίνεται μία ακόμη ευκαιρία ώστε τα στελέχη της Ν.Δ. να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν.

Στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΝΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ”, ανακοινώθηκε σήμερα η προς διαβούλευση λίστα με τις δημοτικές κοινότητες ανά την επικράτεια των οποίων οι κάτοικοι από 18 ως 39 ετών θα δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 15%.

Η απουσία πληθώρας ορεινών περιοχών της Θράκης (συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης απουσιάζει σχεδόν όλος ο Δήμος Μύκης, όπως και η περιοχή της Σταυρούπολης) εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τα κριτήρια που συντέλεσαν στην κατάρτιση της λίστας αυτής.
Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους εμπαιγμούς και να εντάξει στο σχεδιασμό της πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα εγκατάστασης στην παραμελημένη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Ακολουθεί διαφήμιση

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους: Έως 90% η επιδότηση

Προδημοσιεύτηκε ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με συνολικό προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα, που εντάσσεται στην ευρύτερη Πολιτική Κοινωνικής Στέγασης της Κυβέρνησης «Σπίτι μου!», που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.
Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες:
Το «Εξοικονομώ για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home.
Το «Ανακαινίζω για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο σκέλος του «Ανακαινίζω» είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «Εξοικονομώ».
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».
Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας. Ειδικότερα:
Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Εξοικονομώ για Νέους»: Έως 25.000 ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει από 45% έως 90% του ποσού των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από άτοκο δάνειο.
Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Ανακαινίζω για Νέους»: Έως 10.000 ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει έως και το 30% του ποσού των επιλέξιμων παρεμβάσεων ανακαίνισης ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Για υποβολή φακέλου επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινώνησε μαζί μας για να δούμε μαζί τις προϋποθέσεις και υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» που ήδη έχει προδημοσιευτεί.

Πληροφορίες Καρυπίδης Σταύρος – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996 ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Δ/νση Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public) – 67133 Ξάνθη Τηλ. 2541600699 και 2541076950 Κιν. 6947267737

Σχετικά Άρθρα