Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανακήρυξη του Aρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση, σε επίτιμο δημότη Σάμου

Tην επέτειο της συμπλήρωσης των 110 χρόνων από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα επέλεξαν με ομόφωνες αποφάσεις που είχαν λάβει από τα δημοτικά τους συμβούλια, οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να ανακηρύξουν επίτιμο δημότη του νησιού τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο  Χαράλαμπο Λαλούση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, από την 79 ΑΔΤΕ με τον Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, να αναφέρεται στους αγώνες των προγόνων και να επισημαίνει «ότι οι νεότερες γενιές οφείλουν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δώσουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος ανέφερε ότι «η ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη Σάμου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπου Λαλούση, σηματοδοτεί το κοινό αγώνα λαού και Στρατού στη συνεχή προσπάθεια υπεράσπισης των Εθνικού και Ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Μέρα ορόσημο και Εθνικής υπερηφάνειας χαρακτήρισε την ημέρα που η Σάμος τίμησε ένα φίλο της, τον Χαράλαμπο Λαλούση, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης«Στο πρόσωπό σας Αρχηγέ, τιμούμε όλους τους Έλληνες αξιωματικούς οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νησί μας, τιμούμε τον ένδοξο ελληνικό στρατό» τόνισε με έμφαση.

Συγκινημένος πήρε το λόγο ο ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος είπε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εκείνον η αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη της Σάμου. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι κοντά σας, κοντά στους υπερήφανους ακρίτες της Σάμου. Η ευγνωμοσύνη μου για εσάς μετουσιώνεται σε χρέος να μη γίνουμε αχθοφόροι του παρελθόντος άλλα αγγελιοφόροι του μέλλοντος» ανέφερε ο αρχηγός του ΓΕΣ ενώ εξέπεμψε μήνυμα ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων σε οποιαδήποτε απειλή.

Αμέσως μετά την ανακήρυξη ως δημότη Σάμου του Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ακολούθησε από την 79 ΑΔΤΕ «Μυκάλη», επετειακή εκδήλωση με θέμα «Σάμος: από την Ηγεμονία στην Ένωση με την Ελλάδα».

Η εκδήλωση περιελάβανε φωτογραφική έκθεση αρχειακού ιστορικού υλικού από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ)/Τμήμα Σάμου, επετειακή ομιλία απο τον Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Γ. Θεοδώρου, για τα ιστορικά και στρατιωτικά γεγονότα της Ηγεμονίας και της Ένωσης της Σάμου και συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ με την συμμετοχή της κ Σαράντου , της μικρής Εβελίνας, από τη χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου & Ικαρίας «ΕυΩΔΗα» και του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου.

πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα