Τελευταία Νέα Χρησιμές Πληροφορίες

Δωρεάν rapid test από 14 έως 19 Νοεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης από τον ΕΟΔΥ

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού. Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, την εβδομάδα που έρχεται θα πραγματοποιούνται:
 Στο Κέντρο Υγείας – ISO BOX (πρώην ΙΚΑ) από τη Δευτέρα 14 έως το Σάββατο
19 Νοεμβρίου και ώρες 8:00 με 14:00
 Στο Ξύλινο Σπιτάκι στην Πλατεία Ελευθερίας, από Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 8:30 με 14:00
Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα. Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.
Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid- 19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

Σχετικά Άρθρα