Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΕΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ  2022» Απολογισμός δράσης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας την ΕΟΡΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2022-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ που διοργανώθηκαν από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης και Καβάλας (όρια Δήμου Νέστου).Μια συνεργασία που συμπλήρωσε φέτος αισίως τα δεκαπέντε (15) συναπτά έτη.

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., και τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Νέστου, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια παιδάκια από την περιφέρειά μας) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας.

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της πόλης της Ξάνθης (Γενικά Ενιαία Λύκεια όπως το 1ο, 2ο 3ο και 4ο και τα Επαγγελματικά Λύκεια όπως το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ αλλά και το Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης) αλλά και τον διευθυντή και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Χρυσουπόλεως για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων και τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης αλλά και του Δήμου Νέστου γιατί «έδωσαν» για μια ακόμη φορά εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν και πάλι με άριστα!

Το τονίζουμε κάθε φορά ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που έχουμε συμπληρώσει 47 έτη «προσφοράς» (1975-2022), αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε είτε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους είτε έξω όπως το εγχείρημα του τελευταίου έτους, δηλαδή  της χρησιμοποίησης του Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης». «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την παραγωγή ραδιοφωνικών σποτ όπου μας «δάνεισε» και τη φωνή του.

Τις ευχαριστίες μας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ξάνθης, STARFM 88,8, XANTHI RADIO DEEJAY 94.6, VELVET 98.4,  KRAL 100, GLENTI FM  101.1, LEGEND FM 101.6, GOAL FM 105.1 , και RYTHMOS FM 106 του ομίλου της ON AIR MEDIA GROUP, αλλά και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9» και στο ραδιόφωνο της Θάσου-Μακεδονίας StoxosFM 99 που συνεχώς αναμετέδιδαν τα μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Τις ευχαριστίες μας για ακόμη μια φορά στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. ΜπεκήρογλουΣουά για την παραχώρηση του κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες της νεολαίας μας αλλά και όλο το προσωπικό του Κέντρου για τις διάφορες παραχωρήσεις και διευκολύνσεις.

Τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης  και στον πρόεδρο κ. Ηλία Ασκαρίδη για την παραχώρηση του φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης αλλά και για την  διευκόλυνση και παραχώρηση υλικών.

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουνε δυναμικότερο παρών.

Τις ευχαριστίες μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων και την Ένωση Συνοριακών Αστυνομικών Ξάνθης για τη συνδιοργάνωσητης δεύτερης αιμοδοσίας στην πόλη της Ξάνθης και για την παρότρυνση των μελών και συγγενών τους να αιμοδοτήσουν.

Τις ευχαριστίες μας στο κατάστημα και τους επιχειρηματίες του THEESPRESSONISTCOFFEECΟMPANY της Χρυσούπολης, για την ολοήμερη παραχώρηση μέρους του καταστήματός τους προκειμένου να διοργανωθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία. Μια πρωτότυπη εξόρμηση για την περιοχή του Δήμου Νέστου, στο κέντρο της πόλης της Χρυσούπολης, που σκοπεύουμε να την καθιερώσουμε με τρεις ετήσιες παρουσίες με τη μία εξ’ αυτών να πραγματοποιείται σε καλοκαιρινό μήνα. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι. Η αιμοδοσία πρέπει «να γίνει ορατή» σε όλους. Να αποτελεί συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς μας. Όπως πίνουμε τον καθημερινό μας καφέ έτσι φυσικά και φυσιολογικά δίπλα μας μπορεί και πρέπει να δωρίζει κάποιος το αίμα του. Με τα παιδιά του να παρακολουθούν την όλη διαδικασία και «γιορτή» ζωής.

Τις ευχαριστίες μας στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κα Μαρία Κοσμίδου όπως και στους Διευθυντές Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Καβάλας.

Τις ευχαριστίες μας στους διευθυντές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Παλαιάς Χρύσας, Εχίνου, Κενταύρου και Κεντητής όπως και τις Σχολικές Εφορίες τους για τη φιλοξενία και τη διάθεση των χώρων τους.

Τις ευχαριστίες μας στους δημάρχους,  Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου και Μύκηςκ.ΡιτβάνΝτελήΧουσείν όπως και στους συνεργάτες τους για την συμπαράσταση και συνδρομή τους.

Τις ευχαριστίες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη για την διάθεση 400 t-shirts για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας τις εταιρίες, ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ «βιομηχανία λειαντικών ειδών», Φανή Δερμετζοπούλου «the bicycleshop», Δ.Γραβουνιώτης-Ι.Σκαρλατίδου Ο.Ε. «βρεφικά είδη ΛΗΤΩ» και Ν.Φραντζίδης-Δ.Τερζίδης ΙΚΕ «κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης».

Τέλος τις ευχαριστίες μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) για τη συνεχή μέριμνα και αρωγή της.

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 874 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 670.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 789 εθελοντών οι 505 ήταν άντρες και οι 165 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 266 -ποσοστό 39,70% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 112 -ποσοστό 16,72% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 190 -ποσοστό 28,36% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 102 -ποσοστό 15,22% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 251 νέα μέλη (ποσοστό 37,46% επί συνόλου).

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                               Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Σχετικά Άρθρα