Ελλάδα Τελευταία Νέα

Αυτές είναι οι νέες τιμές για το καλάθι του νοικοκυριού – Γεωργιάδης: Έχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα

Δόθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα σούπερ μάρκετ οι νέες λίστες των προϊόντων που μπαίνουν στο Καλάθι του Νοικοκυριού από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη, Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Τα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται βάσει του σχετικού νόμου να υποβάλουν νέα λίστα κάθε Τετάρτη μέχρι τις 9 το πρωί.

Η λίστα όπως έχει αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα περιλαμβάνει δίπλα από κάθε προϊόν και ένα νέο πεδίο, στο οποίο καταγράφεται η διακύμανση της τιμής από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει η νέα λίστα για το καλάθι του νοικοκυριού έχει μειωμένες τιμές σε ορισμένα προϊόντα, αλλά και προσθαφαιρέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε ΕΔΩ τη νέα λίστα για το καλάθι του νοικοκυριού ανά σούπερ μάρκετ.

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Έχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι από το πρωί ισχύουν οι νέες τιμές και αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για τις αυξομειώσεις στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα νέα είναι ευχάριστα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι ήδη έχουμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το καλάθι της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα, είπε ότι η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές σημειώνεται στην αλυσίδα Μασούτης, όπου εκεί καταγράφεται το καλάθι με τις μικρότερες τιμές.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αύριο θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ και εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι αύριο στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι από την περασμένη Τετάρτη έχουμε σοβαρές μειώσεις σε πάρα πολλά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα σε περισσότερα από 350 προϊόντα από τα 850 έχουν μείωση τιμής.

Αναλυτικά είπε ότι την περασμένη εβδομάδα το γάλα είχε 1,12 ευρώ σε δύο αλυσίδες και αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα σούπερ μάρκετ καταφέρνουν και κάνουν σοβαρές προσφορές. Πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει βγάλει επώνυμο γάλα με 1,20 ευρώ.

Για τα παράπονα για την σήμανση στα προϊόντα του καλαθιού είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα καταστήσει υποχρεωτικό το να είναι πιο εμφανής.

«Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα