Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παρέμβαση από εργάτες κατά του super market KOSMOPLUS στην Ξάνθη

Η Ένωση μας χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου, παρενέβη στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ KOSMOPLUS η οποία άνοιξε το κατάστημά της παρά την υπουργική απόφαση για μεταφορά της εργάσιμης Κυριακής στο εμπόριο για τις 13 Νοεμβρίου.

Μετά από παρέμβαση μελών της διοίκησης του σωματείου μας, η επιχείρηση έκλεισε άμεσα. Η επιλογή τόσο του συγκεκριμένου καταστήματος να ανοίξει Κυριακή, όσο και των λοιπών επιχειρήσεων που θα επιλέξουν το άνοιγμα τις Κυριακές, αποδεικνύουν ότι μπροστά στα κέρδη τους δε λογαριάζουν τον προσωπικό χρόνο των εργαζόμενων, που εν μέσω πανδημίας δούλευαν 2 και 3 βάρδιες για να καλύψουν όλα τα πόστα.

Η ευθύνη βρίσκεται σε όλες τις κυβερνήσεις που κάνουν «λάστιχο» τη ζωή των εργαζόμενων στο εμπόριο, χωρίς πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με υπερωρίες και δουλειά σε 6ήμερη και 7ήμερη βάση, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για δουλειά με δικαιώματα! Σήμερα είναι εφικτή και επίκαιρη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο, που θα ορίσει μισθούς πάνω από τα όρια του πληθωρισμού, την 5νθημερη εργασία, τις άδειες, την κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αφήνοντας πίσω την εργοδοτική ασυδοσία που δημιουργεί συνθήκες γαλέρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου να δώσουν το μήνυμα αντεπίθεσης με τη συμμετοχή τους στην απεργία, να δώσουν το παρόν στην προσυγκέντρωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων στη ΔΕΗ στις 9:30 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα