Ελλάδα Τελευταία Νέα

Επιτυχής Αυλαία για το 28ο Ιατρικό Συνέδριο του ΓΕΕΘΑ στην Θεσσαλονίκη

Του Ηλία Προύφα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 28ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ).

Το συνέδριο το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ” της Θεσσαλονίκης.

Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών που προέρχονταν από τις ΕΔ και την Ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και η αυξημένη συμμετοχή συνέδρων διαφόρων ειδικοτήτων, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Ο επιστημονικός αυτός θεσμός αντικατοπτρίζει το πλαίσιο της διακλαδικότητας και διαλειτουργικότητας στις ΕΔ, αλλά και της εξωστρέφειας προς την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το ενδιαφέρον του συνεδρίου εστιάστηκε κυρίως στην ποικιλία των επιστημονικών θεμάτων εκ μέρους όλων των ειδικοτήτων του Υγειονομικού (Ιατροί, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές), αλλά και σε εξειδικευμένα στρατιωτικά θέματα (Τραύμα μάχης, Υπερβαρική Ιατρική, Αεροπορική Ιατρική κ.α.).

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κοινωνική προσφορά του υγειονομικού των ΕΔ σε συνεργασία με την πολιτεία, στην πανδημία του Κορονοϊού, αλλά και σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου.

Το συνέδριο το οποίο στήριξε από την πρώτη στιγμή της διοργάνωσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε ο ίδιος να παρευρεθεί και να κηρύξει τις εργασίες, αλλά εκπροσωπήθηκε τόσο από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των συνεδριάσεων και του ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, Υποπτέραρχου, Δημήτριου Χατζηγεωργίου, αποτέλεσε μία πολυεπίπεδη συνάντηση, η οποία εισέφερε γνώσεις στις σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις και ενθάρρυνε την υποστήριξη της έρευνας στο πλαίσιο των ΕΔ.

Δείτε βίντεο από την έναρξη και τη λήξη του συνεδρίου:

https://www.facebook.com/watch/?v=584053490160656
https://www.facebook.com/watch/?v=657155132602165
https://www.facebook.com/watch/?v=429663589356978
https://www.facebook.com/watch/?v=1824647717871058

Σχετικά Άρθρα