Ατζέντα Τελευταία Νέα

Θα απεργήσουν και οι κομμωτές της Ξάνθης (9 Νοεμβρίου)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ  ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ                      

«Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ»

ΞΑΝΘΗ 5/11/2022

Στο φόντο της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που στραγγαλίζουν το εισόδημα μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας κομμωτές να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη στις 10 πμ, στο εργατικό κέντρο Ξάνθης με το Σωματείο στη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών φορέων που απεργούν, για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας. Η ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα υλικά και αναλώσιμα που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, δυσκολεύουν τη λειτουργία των μαγαζιών μας, μειώνουν το εισόδημα για την οικογένεια. Ακόμα και οι ατελείωτες ώρες δουλειά δε φτάνουν για να τα βγάλουμε πέρα. Μέσα σε όλα τα παραπάνω με τον καινούριο χρόνο μας περιμένει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η φωνή και ο αγώνας μας για μέτρα προστασίας από το μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς για συσσωρεμένα χρέη που με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουμε φορτωθεί, εξαιτίας άδικων φόρων και χαρατσιών, εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, εξαιτίας της ακρίβειας και του χτυπήματος μισθών και συντάξεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο δικό μας εισόδημα. Η αγανάκτηση μας να γίνει οργανωμένος αγώνας μέσα στους συλλόγους και τα σωματεία μας.

Δεν προσαρμοζόμαστε – Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Πληρώνουμε φορολογία από το πρώτο ευρώ, τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να λείψουμε από τη δουλειά μας, πληρώνουμε τα σπασμένα των πολιτικών τους 10 χρόνια τώρα με επιλογές που βοηθάνε μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Λόγω χρεών απειλούμαστε με κατασχέσεις των σπιτιών και των μαγαζιών μας. Πληρώνουμε την ακρίβεια στο ρεύμα και στα βασικά αγαθά δυο φορές, αφού έχουμε να συντηρήσουμε και το σπίτι και τα μαγαζιά μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια:

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

• Λέμε όχι στις πολιτικές απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης, του χρηματιστηρίου της ενέργειας

Για τη φορολογία

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. • Διαγραφή των δημοτικών τελών στην περίοδο της πανδημίας. Μείωση των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις μέχρι 12.000 εισόδημα

Για τα χρέη και τις κατασχέσεις:

• Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

• Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

• Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

• Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μέτρα για τη λαϊκή στέγαση:

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Σχετικά Άρθρα