Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

ΠΒ Πετροχωρίου Ξάνθης: Με επιτυχία ο 5ος Διεθνής διαγωνισμός ουλαμών (60 Φωτογραφίες)

Την Παρασκευή  04 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε  ο 5οσ διαγωνισμός Ουλαμών Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ) «Hellenic Army Tank Challenge-22» στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι Ξάνθης. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν Ουλαμοί Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ) από Ελλάδα και Η.Π.Α από τις 12-21-25-211 ΕΜΑ, C/1-18 REG και 7th JTAC αντίστοιχα καθώς και παρατηρητές από 9 χώρες, συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Αρμενία,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ιορδανία, Ιταλία, Κύπρο και Ρουμανία.

Πιο αναλυτικά:

Οι 5 ομάδες αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων. Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους

Αποτελέσματα του Διεθνή Διαγωνισμού  Ουλαμών που διεξήχθη στο Πετροχώρι Ξάνθης

1ος 211 ΕΜΑ

2ος 12η ΕΜΑ

3ος 21 ΕΜΑ

4ος 25 ΕΜΑ

5ος 1-8 Infantry USA

Δηλώσεις:

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος , Διοικητής Δ’ ΣΣ δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: «….Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελική φάση του διαγωνισμού Αρμάτων με τη συμμετοχή  τεσσάρων ελληνικών ουλαμών και ενός αμερικανικού, μία δραστηριότητα  η οποία διεξήχθη καθ’ όλη την παρελθούσα εβδομάδα με 10 αγωνίσματα, με πάθος, δύναμη, επαγγελματισμό, και μεγάλη αντοχή από όλα τα πληρώματα ελληνικά και αμερικανικά. Μία δραστηριότητα η οποία διεξήχθη στη συνεχεία της ολυμπιακής συνεργασίας και εδώ και ένα μηνά και πλέον αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ στο Πετροχώρι. Αυτό ενισχύει την επιχειρησιακή μας ικανότητα και εκπαίδευση , ανταλλάσοντας τεχνογνωσία, εμπειρίες , ικανότητες . Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα έχουμε και 24 παρατηρητές από 9 χώρες και αυτό καταδεικνύει το ενδιαφέρον της συνέπειας αυτών των δραστηριοτήτων. Η έντονη επιχειρησιακή εκπαίδευση του σώματος στρατού, υπό το συντονισμό όλων των διεθνών ενεργειών από το ΓΕΕΘΑ και τις οδηγίες των προϊσταμένων κλιμακίων του αποτελεί τον πυλώνα  της προς πόλεμον  προπαρασκευής του.   Η επιχειρησιακή εκπαίδευση αποτελεί ουσιαστικά το στοιχείο αυτό που δίνει αξιοπιστία στην αποτροπή μας…», κατέληξε ο Διοικητής του  Δ’ ΣΣ.

Συνταγματάρχης Macdonald, επικεφαλής αμυντικής συνεργασίας USA : Αυτές οι κοινές δράσεις και ασκήσεις  έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα κοινής  εμπιστοσύνης και ενισχύουν τη σταθερότητα και την ειρήνη

Ο επικεφαλής αμυντικής συνεργασίας USA , Συνταγματάρχης Macdonald, αφού ευχαρίστησε για την υπέροχη  φιλοξενία εκ μέρους του Δ’ ΣΣ, μίλησε για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στα πλαίσια της Ολυμπιακής Συνεργασίας  και τόνισε πως  αυτές οι κοινές δράσεις και ασκήσεις  έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα κοινής  εμπιστοσύνης και ενισχύουν τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Σχετικά Άρθρα