Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Η υπόθεση σχολικού εκφοβισμού σε βάρος μαθήτριας έφτασε στη δικαιοσύνη

Η εκδίκαση της υπόθεσης  είχε οριστεί για χθες 1 Νοεμβρίου αλλά τελικά ανεβλήθη για τις 23 Μαΐου του 2023.

Όθωνας Παπαδόπουλος, Δικηγόρος οικογένειας: Υπάρχουν μαρτυρίες από τις οποίες αποδεικνύεται ότι τελέστηκαν τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού  και στη συνέχεια υπήρξε μία προσπάθεια συγκάλυψης του όλου θέματος

 Μια σοβαρή υπόθεση σχολικού εκφοβισμού (bullying) με θύμα μία νεαρή κοπέλα (τότε μαθήτρια Γυμνασίου)  και φερόμενους ως δράστες συμμαθητές  της εκδικάζεται  στο Πρωτοδικείο  της Ξάνθης. Η εκδίκαση της υπόθεσης  είχε οριστεί για χθες 1 Νοεμβρίου αλλά τελικά ανεβλήθη για τις 23 Μαΐου του 2023.

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας  δίνουν δικαστική μάχη ώστε να βγει στο φως της δημοσιότητας η αλήθεια για τη βία που υπέστη το παιδί τους και συνάμα να αποδοθεί δικαιοσύνη

Σύμφωνα με την καταγγελία και την αγωγή που υπέβαλλαν οι γονείς της κοπέλας , το 2017 η κόρη τους μαθήτρια Γυμνασίου, έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και σωματικής βίας από τους συμμαθητές της. Η τότε ανήλικη μαθήτρια Γυμνασίου υπέστη  ψυχική βλάβη από την συμπεριφορά των συμμαθητών της και δεν ήθελε να μεταβαίνει στο σχολείο, είχε απομονωθεί και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Η κοπέλα από τότε έως και σήμερα παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους, λόγω του σοκ που υπέστη.

Όθωνας Παπαδόπουλος, Δικηγόρος οικογένειας : Υπάρχουν μαρτυρίες από τις οποίες αποδεικνύεται ότι τελέστηκαν τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού  και για το γεγονός ότι στη συνέχεια υπήρξε μία προσπάθεια συγκάλυψης του όλου θέματος

Ο κ. Οθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του xanthipost.gr ,  τόνισε μεταξύ άλλων πως  στόχος της  οικογένειας της κοπέλας που υπέστη τον σχολικό εκφοβισμό είναι  να προβληθούν όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει σε γνώση της και φυσικά να γίνει γνωστή η έντονη διαμαρτυρία τους και η  κραυγή τους για όλα όσα συνέβησαν στο παιδί τους κατά το χρονικό διάστημα φοιτήσής του στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Υπάρχουν μαρτυρίες από τις οποίες αποδεικνύεται ότι τελέστηκαν τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού  και για το γεγονός ότι στη συνέχεια υπήρξε μία συγκάλυψη του  όλου θέματος και δεν υπήρξε καμία προστασία ούτε προς την οικογένεια  και το κυριότερο  ούτε προς το ίδιο το κοριτσάκι που δέχθηκε αυτή την συμπεριφορά, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε “…Θα τα καταδείξουμε όλα στο δικαστήριο,  στην προσπάθεια της οικογένειας να βρει μία δικαίωση , έστω και μετά από κάποια χρόνια, σε σχέση με όλα αυτά που βίωσαν στο συγκεκριμένο σχολείο..”.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι η αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία, θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κοινωνικής και συλλογικής προσπάθειας για ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενίσχυση των κοινωνικών αξιών του σεβασμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης στο σχολείο, μέσα από οργανωμένες πρακτικές και εντατικά προγράμματα.

Σχετικά Άρθρα