Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης : Ένταξη των περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης που δεν περιελήφθησαν στη ΣΔΙΤ 2023

Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς με ΣΔΙΤ» – Επιστολή του Βουλευτή Ξάνθης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης

Ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης ,  όπως ενημερώνει και μέσω της επιστολής του,  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, για την προώθηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για επίτευξη της ένταξης και των περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης που δεν περιελήφθησαν στην προηγούμενη ΣΔΙΤ.                       

Ακολουθεί η επιστολή

Αγαπητοί Κύριοι
Πρόσφατα είχαμε την έγκριση, στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, του Νέο έργο ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση της Ξάνθης, συνολικού
κόστους επένδυσης 240 εκ. ευρώ με τίτλο «Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς με ΣΔΙΤ»
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των βασικών υποδομών για μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης και ειδικότερα σε μία έκταση περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων, όπου παρατηρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.
Θα παρακαλούσα για τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς σας, ώστε στο ΣΔΙΤ 2023 να έχουμε την ένταξη και των περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης που δεν περιελήφθησαν στην προηγούμενη.
Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως είμαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, για την προώθηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για επίτευξη της ένταξης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις από μέρους σας
απαραίτητες ενέργειες.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Ξάνθης
Σπύρος Τσιλιγγίρης

Σχετικά Άρθρα